Pengikut

Selasa, 4 November 2014

cara buat roket

salam

hari ni budak form 3 yang dah abis PT3 buat roket!
part paling best?

harus la amik vitamin yang ade omega 3 so that otak jadi cerdas, senang nak tangkap ape yg cikgu ajar dan bleh praktik trus,
daya fokus pun jadi lagi better.. kalo x fokus, masa buat roket ni bleh berlaku accident tau? 
omega 3 ade dalam ape ek? antara food yg kaya dgn omega:
  • telur
  • minyak ikan 
  • chia seed
  • salmon 
Rahsia bijak dengan mudah??
OMEGAGUARD shaklee la jawapan die.. ^_^ 
satu cap sehari je tau? 
MURAH SGT plak tu bulan ni 
kontek je saya kalo nk free gift sekali tau? =) 



oklah. cara2 nak buat roket?
Bahan-bahan yang diperlukan:
3x Plastik sampah (hitam)
2x Pita selofan bersaiz besar
10x Bola plastik kecil

Cara membuat:
1. Bentangkan plastik sampah di lantai dan susun secara teratur.
2. Sambungkan plastik sampah dengan yang lain menggunakan pita selofan.
3. Pastikan plastik dilekat dengan pita selofan di bahagian atas dan bawah supaya tidak mudah tertanggal.
4. Payung terjun siap.
Aktiviti:
1. Murid diminta untuk memegang setiap hujung payung terjung tersebut.
2. Muzik dimainkan untuk memeriahkan lagi suasana.
3. Murid diminta untuk mengangkat dan meletakkan payung terjun mengikut arahan yang diberikan. Antaranya ialah:
  • Murid memasukkan kepala masing-masing ke dalam plastik bilamana diminta untuk menurun payung terjun.
  • Letakkan bola plastik di atas payung terjun. Murid akan melambungkan bola plastik dengan perlahan-lahan.
sumber http://cikgusafwan.wordpress.com/2010/01/20/terapi-payung-terjun-parachute-theraphy/


your SID helper ^_^ 
ida 0133982545 


1 ulasan: