Pengikut

Ahad, 29 Jun 2014

sahur waktu kecederaan

alamak! 

bape minit je lagi nk azannnnn 




esp + mealshake + performance drinkkk 

😋

semoga bertahan lah
huhu 

happy ramadhan kareem everyone! 

Jumaat, 27 Jun 2014

aminnn



Ya Allah..
Jika hari ini ada diantara kami..
Yang sedang sakit, 
Mohon angkatlah penyakitnya ya Allah...
Berikanlah kesembuhan untuknya..
Karena hanya Engkau lah yang Maha Menyembuhkan..

Ya Allah..
Jika hari ini ada diantara kami,  
Yang kesulitan rizki 
Mohon mudahkanlah dan bukalah jalan rizki nya ya Allah..
Karena hanya Engkau Sang Maha Pemberi Rezeki..

Ya Allah..
Jika hari ini ada diantara kami
Yang hatinya sedang susah dan bersedih, menerima dan menghadapi ujian-Mu... 
Mohon Kuatkanlah ia utk bisa bertahan dan bersabar..
Dan hiburlah ia dengan penuh karunia-Mu..
Karena janji-Mu yang tak pernah Kau ingkari..
Setelah kesusahan ada kemudahan..

Ya Allah..
Jika hari ini ada diantara kami
yang sedang ada benih-benih sakit hati di hatinya..
Sombong,iri hati, dengki dan dusta..
Mohon bersihkan dan sucikanlah ya Allah.. 

Ya Allah.. 
Mohon ampunilah segala dosa dan khilaf kami..
Pun jika sampai hari ini ada diantara kami, yg merasa tersakiti dan terdzalimi karena kesalahan kami yang disengaja atau pun yang tidak disengaja..
Bukakanlah pintu hatinya..
Agar memaafkan kami...

Mohon Maaf Zahir dan Bathin pada semua 
Selamat menunaikan ibadah . Ramadhan..
Semoga Ramadhan kali ini bisa menjadi Ramadhan kita yang terbaik..

Aamiiin allahummaa aamiiin..


Rabu, 18 Jun 2014

" Salam Kenalan Dari Blogger NotaShalimar "


hihi

kali ni nak try buat ni la.. mane tahu menang bukan? huhu

korang nak adiah gak?

click je kt banner tu ok.. 

adiah yg mungkin dimenangi

Hadiah - Hadiah

1. Tudung Bawal + Keronsang
 2. Tasbih Homemade
3.Fridge Magnet : Melaka/Pangkor/Cameron Highland
4. Rantai tangan



Jumaat, 13 Jun 2014

apa maksud warna air kencing

salam

buat ape hari ni? huhu 
i just lepaking, habiskan keje yg xsiap lagi ni haaa huhu 

pernah pk tak? 
kalo ade cacat,jerawat ke jeragat ke kat muka.. senang je nampak kan? dan bleh la kite pkir nak bubuh bende pe kt muka nk bg hilang semua benda tu kan? 

nevertheless, 
benda2 kt dalam badan ni cane nk tgk kan? agak susah laaa ye x? 
so, bleh tgk kt kaler air kencing kite tau? 



so kwn2, jom tgk arini.. mane kurang leh la tambah kan? 

take care okkay? 
huhu


Rabu, 11 Jun 2014

resepi mealshake sedap

nak tido dah ke? 


jom try wat ni.. sedapppp nyum nyum 


resepi banana shake ice creammmmm 




1. Potong buah yg nak dibuat ais krim kecil-kecil.


2. Bekukan dalam peti ais ( freezer ) secukup rasa.


3. Blenderkan ketulan buah yang dibekukan.


4. Hidang dan nikmati ais krim buah anda.

✿ Simple, boleh guna bebagai buah, cthnya Mango , Pisang , Strawbery , Nenas dan lain-lain . Boleh campur-campur buah , nk lagi sedap dan berkhasiat boleh add on ESP atau Mealshake, dan endingnya boleh taburkan hazel nut/wallnut yg dh dihancurkan atas ais krim yg dh siap .


credit to: 

http://www.ummiirfan.com


selamat mencuba!!! huhu 

ade benda nak tanye pasal shaklee? 

pm/msg/whatsapp ida 0133982545 

aidaaa24@yahoo.com 

www.vitaminbaik.blogspot.com 


Selasa, 10 Jun 2014

kebaikan vitamin e

salam

mlm ni nak sebarkan kebaikan lagik.. 
hihi

kebaikan dan ke murah an vitamin e shaklee yg jarang2 berlaku ye? huhu 

sape yg bleh amik? semua orang laaa 
yeee... 



vitamin e utk semua!!! 


lelaki, perempuan.. yg pregnant pon bleh.. tp letak kt muka jela.. huhu 


still, pregnant pon kna jaga kecantikan muka bukan? 


meh pm utk free consultation and free gift mungkin? hihi 

pn ida 0133982545 

www.vitaminbaik.blogspot.com 


jom jadik cantik sama2! huhu 

Isnin, 9 Jun 2014

breakfast sedappp hihi

morninggg 

korang dh breakfast blom? 





pagi ni i breakfast kt kopitiam kita =)) 

take care peeps
semoga yg baik2 aje milik kita semua..
amin 

Selasa, 3 Jun 2014

penting sgt ke amik vitamin e?

salam.. 

heboh org duk cakap kan.. kalo nak kulit cantik, kena amik vitamin e.. 
tapi kenapa? 

sebab.. vitamin e tolong cover and repair balik yg tak elok, ganti sel2 kulit mati dan akhirnye, tarrrrra! jd kulit cantik la kan? 
sape tak nak kulit cantik? ade ke? 

takat tempek2 kt muka utk cantik, bukan semua org reti wat..honestly, saye pon xpandai mekap2.. solution die? 

rawat dari dalam la kan.. so, senang..bubuh bedak je kt muka.tros jd cantik and glow, u!! 😍

ok.

Risiko-risiko  kesan kekurangan vitamin E
 
1.   Saluran darah merah menjadi keras
 
2.   Risiko kanser dan leukimia
 
3.   Stroke
 
4.   Serangan Jantung
 
5.   Diabetes (pada sesentengah keadaan)
 
6.   Muka berkedut, timbul bintik-bintik pada kulit muka (freckles) & 'Age spots'
 
7.   Ulser 'in burns or wounds'
 
8.   Rheumatoid arthritis
 
9.   Pengurangan kolagen
 
10. Penyakit Kulit
 
11. Hepatitis
 
12. Radang buah pinggang
 
13. Katarak (selaput mata)
 
14. 'Sunburn'


so, nak kulit cantik x? 
nak amik supplemen free dan siap dpt bonus? meh la join shaklee! hihi 

sambil2 dekat diri ngn pencipta skali! 
best tau group shaklee saye! huhu 

nak tau lebih lanjut? 
pm/msg/whatsapp 0133982545 
aidaaa24@yahoo.com 
fb page: vitamin baik 

health is wealth! ❤️❤️❤️

Isnin, 2 Jun 2014

Mirror mirror

as salam...

entry ni hanya apa yg terbuku dlm hatiku... bcos

i could not keep it as a secret anymore...

baby masih kurang bercakap walopn dh umur 2 tahun.. sent him to therapist n alhamdulillah.. ade perubahan la jugak.. 

nevertheless, as a normal weak human being, i couldnt stop myself from... arghhhh... speechless la weh.
aku tak sabar nk tgk die bcakap. honestly. from the bottom of my heart. want 2 teach him everything... 

sabar lah wahai hati dan truskan brusaha right?




marilah menjadi cermin!!!! 






Jika ingin anak cepat membaca, maka ibu bapa mesti rajin bacakan buku kepada anak.


Jika ingin anak pandai menyanyi, maka ibu bapa mesti rajin nyanyikan lagu untuk anak.


Jika ingin anak rajin solat, maka ibu bapa mesti juga solat setiap waktu.


Jika ingin anak petah bercerita, ibu bapa mesti rajin bersembang cerita serta berhujah dengan anak.


Jika ingin anak rajin menolong kerja rumah, ibu bapa mesti rajin kemas rumah bersama anak.


Jika ingin anak sopan dalam pertuturan, maka ibu bapa mesti gunakan bahasa yang sopan bila bercakap dengan anak.


Jika ingin anak kreatif minda, ibu bapa mesti menunjukkan kreativiti semasa mendidik dan memberi ruang kepada anak menjadi kreatif.


Anak ialah cermin ibu bapa. Ibu bapa ialah idola anak-anak. Letakkan target, berusaha untuk mencapainya. Mulakan langkah dengan diri sendiri dahulu.


“Anak saya cakap sepatah-sepatah, tak boleh sambung jadi ayat.”
- maka ibu bapa silalah bercakap dalam bentuk ayat bersama anak anda.
- contoh : kereta hitam laju. lori besar lambat.
- jika anda sebut : tu kereta. tu lori. tu pokok. Maka itu sajalah yang anak dapat.


“Anak saya tak boleh sebut penuh sukukata. Sebut hujung-hujung saja.”
- maka ibu bapa silalah sebut perkataan secara penuh. Bukannya mengajar anak sebut hujung-hujung.
- selalu saya jumpa ibu ajar anak sebut “ba,” kemudian anak sambung “ju”. (baju). Maka bila spontan pun, anak biasa dah sebut “ju” saja.
- anda boleh kuatkan suara pada sukukata pertama seperti “BAju” atau panjangkan seperti “baaaaaaju”. Tapi anda tetap sebut penuh perkataan tersebut. Bukan terpotong-potong.





maka:


marilah berusaha! chaiyok!

berusaha membantu anakanda dan diri sendiri dalam shaklee

dan hope to help more people to have a better life through my work and shaklee... amin

nak tahu lebih lanjut psl bisnes shaklee?


pm/msg/whatsapp 0133982545


fb: vitamin baik


aidaaa24@yahoo.com






take care peeps!

kenapa vitamin e shaklee???

kenapa vitamin e shaklee berbeza dgn yg lain? 

sebab kandungan die yg best ni la! hihi
nak kulit cantik? 
tak suka parut hodoh? 
benci jeragat buruk? 
sakit ati dgn parut jerawat? 
nak vitamin cinta??? 

hanya sebiji vitamin dah memadai! 



pstttt ade free gift special kalo oder skrg! huhu 

vitamin baik 0133982545
aidaaa24@yahoo.com 
www.vitaminbaik.blogspot.com