Pengikut

Rabu, 26 Februari 2014

hadiah utk parents yang selalu sakit sendi, lutut

assalamualaikum..

morning babes

pagi tadi kalut2 nak g sekolah..pastu terfikir.. 
aku selalu nak bg sedekah duit kt orang.. tp sedekah paling senang: water my plants pun sedekah gak kan? kesian kt pokok2 lada, bawang,avocado, tomatoes kesayanganku.. so, ku siram la sket pokok2 tu.. dahla sekarang musim kemarau.. kesian plak kt dorang.. 


sampai kt sekolah teringat plak.. 
kite ni suka bg adiah, sedekah kt orang.. tp parents kite?
bukankah yg itu lebih afdal dan pahala berbaloi-baloi? 
tambah plak if parents selalu sakit2 sendi, tulang, lutut.. tak larat nak buat ibadah.. 
anak?

meh adiahkan set ni kt dorang..
❤️ajht
❤️ostematrix
❤️omegaguard 

dorang ni
♥ Menyokong keselesaan sendi
♥ Membantu mengekalkan tulang rawan
♥ Memelihara tisu penyambung yang sihat



jom buat baik kpd yg membesarkan kite.. 
pm/msg/whatsapp 0133982545 
utk details and superb price and free gift❤️
yela.. saye pn nk pahala gak tolong korang.. hihi😍

happy day peeps! take care 

Selasa, 25 Februari 2014

kenapa patut breastfeed?

kenapa patut breastfeed? 

i know.. it might sound awkward,weird,tiring, leceh, nanti tak lawa dan mcm2.. 

hakikatnye, byk kebaikan yg boleh diperolehi drp breastfeeding to both mother, baby and even father.. antaranya:

😍 pahala ber double, triple
😊 anak jarang sakit atau tak sihat atau kna penyakit - insyaAllah 
πŸ˜„ jimat - tak pyh beli susu lembu/soya/kambing yg beratus ringgit sebulan 
πŸ˜‰ konfem fresh dan tiada bahan pengawet
😎 anak lebih rapat 
😘 tak payah bangun tgh mlm buat susu
πŸ‘senang nk turunkan berat badan.. 

nak tau details pasal set ni? 
pm/msg/whatsapp 0133982545
mane tahu dpt free gift sekali ❤️


Selasa, 18 Februari 2014

cerita ESP shaklee lagi ❤️❤️❤️

esp hot seller 
Shaklee Energizing Soy Protein 


yang pastinya lain dr yg lain.. 
alhamdulillah.. 
lps amik esp ni susu pn jd pekat.. 
my expressed breakfast ❤️
yelah.. duk kalut2 pagi2 nak masak utk anak bagai.. mane nak dan breakfast kan? 

padahal breakfast lah yg paling penting lepas bape jam kite berpuasa as we sleep at night.. 

saye penah tgk rancangan Dr Oz.
waktu paling baik utk makan adalah sebaik bangun tido.. 
sebab badan perlukan tenaga utk bekerja sepanjang hari pulak.. 



maka nya: esp shaklee ni memang dh trusted, sangat worth sebab dlm rm2 je sehari utk macam2 kebaikan.. 


nak cuba?
pm utk harga yg sangat best dan free gift ❤️

Selasa, 4 Februari 2014

jom baca al ma'thurat ❤️

assalamualaikum..

good morning everyone! 

sejuk btol pagi ni..cek suhu baru 21c.. tak -ve lagi tu..pape pon..alhamdulillah.xde banjir mahu kemarau tu ok la kn? huhu



td duk hambat bebudak form 2 gi bace al matsurat kt assembly court tu and so i google sket kenapa kena baca ma'thurat ni haa. 

Al- Ma’thurat merupakan wirid dan doa harian yang diamalkan oleh Rasulullah SAW. Baginda adalah orang yang paling mengetahui betapa besarnya ganjaran yang diperolehi dari amalan doa dan wirid tersebut. Al- Ma’thurat digalakkkan dibaca selepas Subuh dan Asar setiap hari. 
Antara kelebihan membaca Al-Mathurat ialah:
❤️Tidak dihampiri syaitan
❤️Rumah dan keluarganya terselemat dari perkara yang tidak diingini.
❤️Allah mencukupkannya apa yang sangat diperlukan dari urusan dunia dan akhirat.
❤️Orang yang membacanya kemudian dia mati pada hari atau malam tersebut maka Allah akan menjamin untuknya syurga.
❤️Selamat dari segala sesuatu.
Allah menyempurnakan nikmatnya ke atas orang yang membacanya.
❤️Allah berhak untuk meredhainya
❤️Tidak ada sesuatu yang mendatangkan mudarat ke atasnya.
❤️Terhindar daripada syirik.
❤️Selamat dari bisa atau sengatan semua makhluk yang beracun.
❤️Dimudahkan menyelesaikan hutang-hutang.
❤️Berhak untuk mendapat syafaat pada hari kiamat.
❤️Sesiapa yang membaca di waktu pagi,akan dipelihara oleh allah hingga ke waktu petang. Dan sesiapa yang membacanya di waktu petang akan dipelihara hingga ke waktu pagi.
❤️Mengamalkannya umpama mengamalkan Sunnah Rasulullah dari sudut zikir dan berdoa, dan berbagai lagi kelebihan.

sumber dr blog ni.. 

http://rijalimammuttaqin.blogspot.com/2013/10/manfaat-membaca-al-matsurat.html?m=1

k la.. jom start hari dgn al ma'thurat. 
take care.
oh! nak oder shaklee ngn harga MURAH? pm/msg/whatsapp/wechat
 ida 0133982545❤️

Sabtu, 1 Februari 2014

supplemen untuk hilangkan penat?

assalam..

happy chinese new year to my chinese friends and family.. may you have a prosperous year ahead.. huhu

musim raya,sekolah pn br bermula..byk keje bertimbun kn? 
tak larat? 
asek penat? 
yg pregnant and breastfeed apetah lagi kan? 
jom try vitalea.. tp nak try pn kna tahu benda ape vitalea ni kn? 

Apa itu Shaklee Vitalea Iron Formula?

Merupakan produk pertama daripada Dr.Forest C Shaklee yang merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. 

Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. 

Merupakan "killer product" of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.

Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

Ibu2 yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? 
Hakikatnya ibu2 ini kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka. (Patutlah!! )

nak beli?
tapi nak harga MURAH

pm/msg/whatsapp ida at 013-3982545 

nnt dpt free gift skali tau? ❤️

sumber: blog ira: zahirahhafizan.blogspot.com