Pengikut

Jumaat, 23 Ogos 2013

Set Kurus JIMAT = Alfafa dan Lecithin

as salam...
Hari ni dah 15 syawal... dah musim raya ni, memang konfem la dapat makan sedap-sedap kan?
lemang la ketupat la, sate la, macam-macam la makanan sedap..
takkan la nak gi tengok je kan? dah jalan-jalan raya, mestila makan gak kan? walaupun sikit, dah tambah-tambah banyak rumah yang kite dok gi melawat, jadila banyak makan jugak...

diet? oh no! macam mane dengan kita punye badan?
makan macam-macam, badan pun kena jaga kan? haaa.. ape lagi?
jom ambik lecithin dengan alfafa... murah je.. tak sampai rm100 pun dua benda baik ni.. dahla banyak...

lecithin ade 180 biji, alfafa plak ade 330 biji... bleh tahan berbulan-bulan kot..

ok. ni info pasal lecithin:
 ~ Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin.
 ~ Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
 ~ Menggalakkan fungsi optimum otak
 ~ Memecahkan lemak dan menolong mengurangkan berat badan
 ~ Menurunkan paras kolesterol dalam serum


Pasal Alfafa plak:

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.
Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.

Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
• Sumber semulajadi alfalfa. • Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi. Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Antara kegunaan alfafa

1. Gastrik – anti toksin asli dan anti gas
2. Alahan/Alergi – membuang racun daripada badan
3. Asma – membuang racun daripada badan.
4. Gout – mengurangkan sakit-sakit sendi.
5. Mengatasi sakit sendi –
6. Buah pinggang – memproses toksin dan racun keluar.
7. Serangan jantung (arteri koronari tersumbat)
8. Strok
9. Tekanan darah tinggi
10. Aneurysm (arteri menggelembung seperti belon. Ini boleh berlaku kerana tekanan darah tinggi yang menyebabkan dinding arteri darah jadi lemah seterusnya boleh mengakibatkan organ-organ pecah dan pendarahan (hemorrhage)
11. Congestive Heart Failure (jantung gagal pam darah keluar, darah terkumpul dalam urat dan tisu bengkak [edema])
12. Angina (otot-otot jantung tidak terima bekalan darah yang cukup, dada dan bahu kiri boleh sakit. Alfalfa mengurangkan penyerapan semula [reabsorption] kolesterol dalam sistem penghadaman serta kajian telah menunjukkan kolesterol tidak baik [LDL] mampu dikurangkan tanpa mengurangkan paras kolesterol baik [HDL])
13. Mengurangkan paras kolesterol
14. Mengelakkan pembinaan plak dalam darah (reverse plaque built up) dalam arteri.
15. Pengurangan bera tbadan – sebab ia fiber dan lebih 40 zat nutrien serta merangsangkan penyerapan nutrien.
16. Membersihkan usus – menyahtoksin bahan pewarna, pengawet dan perasa yang kebanyakan kita gunakan dalam masakan.
17. Gangguan prostat
18. Pundi kencing
19. Anti ulser
20. Anti arthiritis - membantu penghadaman lemak kerana kaya dengan klorofil
21. Anti diabetes
22. Mencuci saluran darah – mengurangkan pembentukan plak ateroklerosis.
23. Melegakan Fluid retention – bengkak air.
24. Megurangkan kolesterol - mengandungi Saponins iaitu serat bagi menyerap keluar Kolesterol
25. Bisa-bisa/sejuk2 kaki
26. Keputihan (wanita)
27. Jerawat
28. Keserian wajah
29. Milk booster
30. Menguatkan otot vagina
31. Memejalkan payu dara

Banyak kan?
 ok. bile kite amik dua benda ni, lecithin bertindak memecahkan lemak. pastu alfafa angkut semua lemak dan toksin dalam badan keluar...
Hasilnya: KURUS la! huhu

Bleh pm saye kt fb or whatsapp/wechat ngn saye 013-3982545.. saye bersedia membantu anda! huhu



Isnin, 19 Ogos 2013

advanced joint health tablet shaklee AJHT

as salam... dalam entry ni, nk cite lagi pasal AJHT. AJHT ni sangat-sangat bagus untuk yang selalu sakit-sakit sendi. Sakit sendi ni bukan serang orang tua je.. yang breastfeed, ibu mengandung dan ramai lagi pon bleh kena tau? bg yang tak tahu lagi, bulan Ogos ni ade promo AJHT dan harga die sgt MURAH dari biasa.. Rugi tak grab time MURAH tau? Hubungi saya kt fb Rohaida Abdullah atau whatsapp/wechat untuk keterangan lanjut ok? jom sama-sama sihat!

Jumaat, 16 Ogos 2013

shaklee di Parit Buntar, Pantai Remis dan Beruas Perak

as salam.. sepertimana tajuk entry ni.. saya nak bagi information.
Bagi sape2 yg tinggal dekat area Pantai Remis dan Beruas dan memerlukan barang-barang shaklee, anda boleh contact saye sebab rumah PIL saye berdekatan dengan tempat-tempat ni..

so, takde masalah untuk menghantar barang-barang yang anda perlu.

Bagi yang tinggal kt Parit Buntar terutamanya, boleh pm/whatsapp/wechat ngn saye kt 013-3982545. InsyaAllah saya akan menghantar barang-barang yang anda mahu.. huhu...

 bukan ape, best plak rasenye bile dapat hantar barang yang boleh memberikan kegembiraan pd orang lain. yelah. yg beli shaklee tu mostly utk kegunaan parents, suami, anak-anak, dan breastfeed. sometimes it does makes me happy to see others happy..

 oklah. itu sahaja untuk kali ni. kalau kite rase nak beli supplement tu mahal, cuba pikir, kalau kite sakit dan susah nak sembuh? mane satu yang lagi mahal? untuk jadi sihat atau untuk jadi baik? Bagi saya, lagi baik jadi sihat dan cantik dari dapat menyakit. Lagipun, prevention is better than cure kn? renung-renung kan.. huhu take care.

Selasa, 6 Ogos 2013

shaklee di kulim, bandar baharu dan serdang, kedah

as salam.. yup.. seperti tajuk blog ni.. saye nak memberitahu semua orang yang saya adalah shaklee independent distributor kt area kulim bandar baharu dan jugak serdang kedah. bukan selangor tau? huhu.. sebab saye dulu pn konfius..selama hidup saya ni,yang saya tahu just serdang selangor je.. yelah.kt tempat yg saya belajar tu la.. upm.. pastu, tengok-tengok kena kerja dekat serdang kedah pulak.. ok.bagi yang memerlukan consultation,advise or nak tanye pasal produk shaklee memang boleh sangat la. saya tak de la expert sangat tapi saya akan cuba sedaya upaya membantu mana yang boleh.kenapa? sebab best sebenarnye boleh bantu dan tolong orang lain ni.. especially tolong bab breast feed. ye.saye memang sangat-sangat menyokong breast feed.. :) Lastly, awak boleh contact saya ngn sms/wechat/whatsapp 0133982545.. tq! adios..

GLA shaklee, senggugut dan Sewaktu dengannya

salam.. senggugut? orang ckp senggugut berlalu sebab hormon tak betul la. Makan macam-macam la.. saye myself takdela pernah mengalami yang teruk sgt.Tapi bile tgk kawan-kawan yang kena senggugut yang teruk sampai guling-guling,tak leh buat kerja, kena baring je.. kesian. Bile sebut pasal hormon,senggugut, period tak teratur, agak-agak ade kaitan dengan kesuburan tak? komfem la ade kan? Ada yg tak dapat zuriat lagi walaupun both husband and wife are healthy, alive and kicking. Memangla semua nya ade kaitan dengan rezeki dari Allah. Tapi, as a human being, kita memang patut berusaha kan? Kalau tak berusaha lagi la xde hasil langsung.. ok.bg yg slalu senggugut,GLA shaklee mmg sangat bagus tau? harga die pn tak dela mahal sangat sbb bleh tahan 2 bulan.. memang affordable dan kalau nak compare dengan kesakitan yang dialami, macam lagi baik amik GLA je dari duk tahan sakit tu ha.. untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, bleh call/ whatsapp/ we chat saye 013-3982545 ok? saye sedia membantu